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2018년 12월 25일 화요일

시금치를 섭취하는 가장 좋은 방법?

캐나다의 시금치는 한국의 시금치 처럼 줄기와 뿌리까지 섭취하는게 아니라 잎사귀만 판매, 섭취합니다. 그래서 캐나다에 처음 오신 한국분들이라면 시금치를 사다가 무쳐 드시려고 했다가 낭패를 보는 경험을 한번쯤 해보셨을겁니다. 분명 시금치 한봉지 샀는데 삶아서 무쳐보니 한숫갈....
저 또한...

그런데 이 기사에서 강조하는 연구 결과는
"시금치는 날것으로 섭취하라"는 것입니다.
어려서부터 살짝 데쳐서 무쳐 먹는 우리들에게는 익숙하지 않죠?

Add your spinach to a smoothie to maximize nutrients, says study.
영양분을 극대화하기 위해 시금치를 스무디에 첨가하라는 연구결과.



New European research has found that eating spinach uncooked in the form of a smoothie or juice is the best way to obtain the antioxidant lutein, especially when healthy fats are added to aid absorption.

새로운 유럽의 연구는 시금치를 조리되지 않은 스무디나 주스의 형태로 먹는 것이, 흡수를 돕기 위해 건강한 지방이 첨가될 때 항산화 루테인을 얻는 가장 좋은 방법이라는 것을 발견했다.

Carried out by researchers at Linköping University, Sweden, the new study looked at different ways of preparing spinach to maximize the amount of lutein available after cooking.

스웨덴 링코핑 대학의 연구원들이 수행한 이 새로운 연구는 요리 후 이용 가능한 루테인의 양을 최대화하기 위해 시금치를 조리하는 다양한 방법들을 연구했다.

Lutein is a natural fat-soluble pigment found in plants. Dark green vegetables contain particularly high levels. However, like many other nutrients, levels of lutein are decreased by cooking.

루테인은 식물에서 발견되는 천연 지용성 색소다. 짙은 녹색 채소는 특히 높은 수준을 함유하고 있다. 하지만, 다른 많은 영양소와 마찬가지로, 요리에 의해 루테인의 수치가 감소된다.

The researchers chose to study spinach as it contains comparatively high levels of lutein, and is one of the more popular dark green vegetables. To replicate how it is prepared in the home, the team purchased baby spinach at a supermarket and fried, steamed or boiled it for up to 90 minutes, measuring the lutein content at different times.

연구원들은 시금치가 상대적으로 높은 수준의 루테인을 함유하고 있고, 더 인기 있는 어두운 녹색 채소 이기 때문에 시금치를 연구하기로 결정했다. 집에서 어떻게 준비되었는지 모사하기위해 연구팀은 아기 시금치를 슈퍼마켓에서 구입하여 최대 90분 동안 튀기거나, 찌거나, 삶아서 다양한 시간에 루테인 함량을 측정했다.

The findings, published in the journal Food Chemistry, showed that heating times and cooking methods are both important for retaining lutein.

식품화학 저널에 게재된 이 연구 결과는 가열 시간과 조리 방법이 모두 루테인을 유지하는 데 중요하다는 것을 보여주었다.

The longer spinach is boiled, the less lutein it retains, and when spinach is fried at high temperature, a large amount of lutein is lost after only two minutes.

시금치를 오래 삶으면 루테인은 적게 유지되고, 시금치를 높은 온도로 볶으면 불과 2분 후에 많은 양의 루테인을 잃게된다.

"What is unique about this study is that we have used preparation methods that are often used when cooking food at home, and we have compared several temperatures and heating times. We have also investigated methods of preparation in which the spinach is eaten cold, such as in salads and smoothies," said study author Lena Jonasson.

"이번 연구에서 특이한 점은 집에서 음식을 요리할 때 자주 사용하는 조리 방법을 사용했고, 몇 가지 온도와 가열 시간을 비교했다는 것이다. 우리는 또한 샐러드와 스무디 같은 차가운 시금치를 먹는 조리 방법을 조사했다." 라고 연구 저자 Lena Jonasson이 말했다.

The team also looked at the effect of reheating spinach in a microwave as part of a packed lunch, a common practice. They found that microwave heating appeared to partly compensate for the previous cooking method, with more lutein released from the spinach and made available for the body as the plant structure is broken down further by the microwave.

연구팀은 또한 점심 도시락의 일부로 시금치를 전자레인지에 다시 데우는 효과를 연구했다. 그들은 마이크로파 가열이 이전의 조리 방법을 부분적으로 보완하는 것을 발견했으며, 더 많은 양의 루테인이 시금치에서 발산되었고 식물의 구조가 전자레인지에 의해 세분화되어 신체에 쓰일 수있게되었다.

However, the researchers concluded that it's best to eat spinach uncooked.

그럼에도 불구하고, 연구원들은 시금치를 조리하지 않고 먹는 것이 최선이라고 결론지었다.

"Best is not to heat the spinach at all. And even better is to make a smoothie and add fat from dairy products, such as cream, milk or yoghurt. When the spinach is chopped into small pieces, more lutein is released from the leaves, and the fat increases the solubility of the lutein in the fluid," said Rosanna Chung, principal study author.

"가장 좋은 것은 시금치를 전혀 데우지 않는 것이다. 그리고 더 좋은 것은 스무디를 만들고 지방을 크림, 우유, 요구르트 같은 유제품에서 첨가하는 것이다. 시금치를 잘게 썰면 더 많은 루테인이 잎에서 나오게되고 지방은 액체 루테인의 용해도를 증가시킨다." 라고 Rosanna Chung이 말했다.

In an earlier study, the team found that lutein can reduce inflammation in immune cells from patients with coronary artery disease. Low-grade chronic inflammation is linked to an increased risk of heart attack.

이전의 연구에서, 연구팀은 루테인이 관상동맥 질환을 가진 환자들의 면역 세포 염증을 줄일 수 있다는 것을 발견했다. 저급 만성 염증은 심장마비의 위험 증가와 연관성이 있다.

They also showed that lutein can be stored in immune cells, meaning that it is possible to build up a reserve of lutein within your body.

그들은 또한 루테인이 면역 세포에 저장될 수 있다는 것을 보여주었는데, 이것은 여러분의 몸에 루테인을 축적하는 것이 가능하다는 것을 의미한다.

전문적인 번역이 아니니 미흡한 점이 있더라도 이해 바랍니다.
(오역, 수정에 대한 댓글 조언 환영합니다.)
기사원문 링크; https://goo.gl/DAoErz



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